Bonrepòs i Mirabell
M.J. Amigó “ Votant en contra de la moció, el PSOE demostra una vegada més el seu mensyspreu a la llengua dels valencians, i està negant el dret dels veïns i veïnes del poble a llegir en valencià la història del seu poble.”
Al plenari celebrat el passat dimecres 13 de maig, el BLOC va presentar una moció demanant que l'ajuntament editara el llibre d'història del poble en valencià i que per això es creara una partida pressupostària per a fer-ho efectiu el més prompte possible. El llibre titolat “Una mirada al pasado, Bonrepòs i Mirambell” fou presentat el mes de novembre passat i només ha estat publicat en castellà. Des de la seua publicació els valencianistes han demanat en repetides ocasions “explicacions sobre criteris seguits per seleccionar l'idioma de la publicació” i “no rebre cap resposta convincent ha obligat a la presentació de la moció” explica M.J. Amigó, portantveu del BLOC a l'ajuntament.
La regidora nacionalista durant la intervenció al plenari va recalcar que “el govern municipal està incomplint el Reglament Municipal de Normalització Lingüística, aprovat l'any 1992, en què es fixa que almenys 50% de les publicacions de l'ajuntament han de fer-se en valencià”. Aquest reglament també concreta que “els pressupostos han de comptar amb una partida pressupostària per fer-ho possible”.
Durant el debat, tant l'altre grup de l'oposició, el PP, com el regidor de CV van considerar que la no publicació en la llengua dels valencians “havia segut un error que s'hauria de subsanar aconseguint una subvenció al respecte”. Tant el PP com CV es van abstindre en la votació mentre que el PSOE, grup majoritari del govern, va votar en contra de la moció aclarint “que no es destinarà cap partida pressupostària per publicar el llibre en valencià i que només si es troba finançament extern es farà l'edició valenciana”.
Per a la regidora del BLOC, ”la necessitat de subvenció és una excusa més per evitar reconéixer la manca de compromís de l'equip de govern amb la llengua pròpia del País Valencià, com bé recull l'Estut d'Autonomia”. Per acabar M.J. Amigó va recalcar que “és molt preocupant que el PSOE de Bonrepòs i Mirambell es negue per segona vegada a complir la legalitat. Fa dos mesos votant en contra de la creació d'un catàleg de patrimoni local que hauria d'estar vigent des de fa 10 anys i ara votant en contra de la creació d'una assignació pressupostària per a publicacions en valencià”.
divendres, 22 de maig del 2009
EL BLOC PROPOSA QUE ES FAÇA UNA EDICIÓ EN VALENCIÀ DEL LLIBRE D'HISTÒRIA DEL POBLE
Paraules clau
Bonrepòs i Mirambell